Hlavní obsah

Exploze v čínské chemičce zabila šest lidí a desítky zranila

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbuch v chemické továrně nedaleko čínského města Jen-čcheng v provincii Jiangsu na východě země si ve čtvrtek odpoledne tamního času vyžádal nejméně šest mrtvých a tři desítky zraněných. Mezi zraněnými jsou i děti z nedaleké školky, uvedla agentura Reutersa a server Al Jazeera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu v čínské chemičce zemřelo šest lidí, dalších 30 bylo zraněnoVideo: Reuters

 
Článek

Svědci události uvedli, že po explozi, která poničila i domy v blízkém okolí, vybíhali z továrny pracovníci s krvavými zraněními. Z místa výbuchu šlehaly plameny a do okolí stoupal černý dým toxických látek.

Co bylo důvodem exploze je podle úřadů předmětem vyšetřování. Na místě zasahují hasiči, kteří ještě několik hodin po výbuchu prováděli záchranné práce. Zranění jsou hlášeni i z nedaleké školky.

Zaznamenány byly i otřesy

Podle svědků explodovala továrna na výrobu hnojiv, která je součástí chemického komplexu a tlaková vlna poškodila i přilehlé budovy, ve kterých zůstali uvězněni pracovníci. Seismologové zaznamenali v oblasti krátce po výbuchu otřesy o síle 2,2 stupně Richterovy škály.

Veřejnost je podle agentury Reuters znepokojena nehodami, které se v poslední době pohybují od drobných neštěstí, až po rozsáhlé katastrofy. Kromě ztrát na životech je ohrožováno i životní prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám