Hlavní obsah

S cestovkami to do Tuniska půjde dál i bez testu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunis
Aktualizováno

Při cestách do Tuniska bude sice nově nutný negativní test na koronavirus, a to pro cesty ze všech zemí, čeští turisté, kteří poletí do země s cestovní kanceláří, ale budou moci do země i bez testu. Zprávu potvrdil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Testování na covid-19.

Článek

„Mohu ujistit všechny české turisty, kteří se chystají do Tuniska s cestovními kancelářemi, že se pro ně nic nemění. Není třeba mít test v případě organizované turistiky, vyjednaná výjimka stále platí! Ověřili jsme u tamního ministerstva zdravotnictví,” uvedl český ministr zahraničí na Twitteru.

Tuniské ministerstvo zdravotnictví nicméně v obecném prohlášení hovořilo o všech příchozích.

„Žádný cestující nebude moci vstoupit do Tuniska, aniž by předložil negativní test na koronavirus, a to bez ohledu na zemi původu,“ řekl ve středu na tiskové konferenci tuniský ministr zdravotnictví Muhammad Habíb.

Zatím není jasné, odkdy tato povinnost bude platit. České cestovní kanceláře obnovily lety do Tuniska v sobotu.

Obnovení letů

Tunisko znovuotevřelo hranice pro turisty po více než třech měsících koncem června na základě systému semaforu, tedy podle epidemické situace v různých zemích. Pro Českou republiku odblokovalo omezení na konci července a ČR zařadilo mezi bezpečné země na začátku srpna. Od té doby se čeští cestující při cestě tam i zpět nemuseli prokazovat negativním testem na covid-19 ani nastoupit do karantény.

V Tunisku se od počátku pandemie covidu-19 dosud potvrdilo na 2310 nakažených koronavirem SARS-CoV-2 a 57 úmrtí v souvislosti s nákazou. V posledním týdnu tam zaznamenali výrazný nárůst odhalených případů za den, větší než koncem března, kdy byla dosud situace nejhorší. V úterý se tam potvrdilo 129 nakažených, což je nejvíce od počátku pandemie. Koncem března se denní nárůsty pohybovaly v desítkách případů (maximálně to bylo šest desítek denně).

Reklama

Výběr článků

Načítám