Hlavní obsah

Ind znásilnil 15letou sestřenici. Když zjistil, že otěhotněla, zapálil ji

Indií otřásá případ znásilnění a zmrzačení patnáctileté dívky. Tu měl sexuálně zneužít a přivést do jiného stavu její o tři roky starší bratranec. Později se měl navíc dívku pokusit upálit, aby proti němu nemohla svědčit. Upozornila na to ve středu americká stanice CNN.

Foto: Profimedia.cz

Páska indické policie. Ilustrační foto

Článek

O případu informovala policie ve svazovém státě Uttarpradéš na jihu Indie. Místní velitel Kamlesh Kumad Dixit uvedl, že se policistům z města Mainpuri, které leží asi 270 kilometrů jihovýchodně od Nového Dillí, podařilo zadržet osmnáctiletého mladíka, který společně se svou matkou polil svou oběť kerosinem a zapálil.

Dívku se podařilo uhasit a byla s popáleninami převezena do nemocnice. Její stav není znám, stejně tak se nemocnice nevyjádřila ani ke zdravotnímu stavu nenarozeného dítěte.

Šestnáctiletou dívku bez domova v Indii znásilnily stovky mužů

Svět

Ke znásilnění došlo už před třemi měsíci. Když vyšlo najevo, že je dívka těhotná, rodiny se sešly a diskutovaly o tom, zda by měly vystrojit svatbu. Podle indické tiskové agentury Press Teust of India rodina mladíka dívku nalákala domů, aby prodiskutovali podrobnosti. Namísto příprav sňatku však nakonec došlo k brutálnímu pokusu o vraždu.

Znásilnění a násilí na ženách je v Indii obrovský problém, který se i přes zvýšenou publicitu z posledních letech stále nedaří dostat pod kontrolu. Aktivisté bojující proti násilí na ženách si v této souvislosti stěžují na příliš nízké tresty, laxní vyšetřovatele a přetrvávající neúctu k ženám v indické společnosti.

V Indii hromadně znásilnili čtrnáctiletou dívku, pak ji vyhodili z vlaku

Svět

„V naší zemi chybí empatie. Už roky se snažíme věci změnit. Tento případ ukazuje selhání našeho systému. Té dívce se mělo pomoci,“ postěžovala si CNN aktivistka proti znásilnění z Nového Dillí Yogita Bhayanaová.

Reklama

Výběr článků

Načítám