Hlavní obsah

Další letadlo Qantasu muselo kvůli potížím nouzově přistát

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney
Aktualizováno

Další letadlo australských aerolinií Qantas muselo v pondělí ráno nouzově přistát poté, co zaznamenalo problémy spojené s elektrickým proudem. Nikomu z 220 lidí na palubě Boeingu 747 se nic nestalo.

Článek

Aerolinie technickou závadu blíže nespecifikovaly. Stroj byl na cestě do Argentiny a do Sydney se musel vrátit nedlouho po vzlétnutí. Qantas oznámily, že cestující odletí náhradním letadlem v pondělí odpoledne.

Je to tento měsíc potřetí, kdy musel stroj Qantasu kvůli technické závadě nouzově přistát krátce po vzlétnutí. Čtvrtého listopadu se byl na letiště v Singapuru nucen vrátit největší letoun pro cestující, Airbus A380, poté, co mu za letu odpadla část motoru. [celá zpráva]

V pátek výrobce motoru Rolls-Royce oznámil, že závadu způsobila součástka, kvůli níž se vznítil vytékající olej. Všech šest Airbusů A380 Qantasu zůstává v hangárech a kontrolují je technici.

Pro nouzové přistání se den po závadě na obřím airbusu rozhodl též kapitán Boeingu 747 společnosti Qantas. I on měl problém s motorem a vrátil se na singapurské letiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám