Hlavní obsah

Čtyřicet lidí zahynulo při srážce vlaků v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Nejméně 40 lidí zahynulo a 150 dalších utrpělo zranění při pondělním železničním neštěstí v severní Indii ve státě Uttarpradéš. Osobní vlak vykolejil a narazil do stojícího nákladního vlaku, uvedly Reuters a BBC s odvoláním na místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v Indii má 40 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Šest vagónů expresu Gorakhdam u stanice Čareb vykolejilo a narazilo do stojícího nákladního vlaku. Počet obětí podle úřadů postupně rostl, jak záchranáři prohledávali vykolejené a zdeformované vagóny.

Museli je rozřezávat, aby se dostali k uvězněným lidem i tělům obětí. Na místo byl podle mluvčího drah Anila Saxeny vyslán nemocniční vlak, aby se dalo zvládnout množství zraněných.

Vlak jel z Gorakhdamu do Hisaru

Nový indický premiér Naréndra Módí již pozůstalým vyjádřil soustrast. Zmínil, že se modlí za zraněné. Požádal také tajemníka, aby sledoval situaci a dohlédl na pomoc zraněným.

Záchranáři stále pracují na vyprošťování cestujících zpod převrácených vagónů a kovových trosek.

Indická železniční síť patří s 23 milióny přepravených pasažérů denně k největším na světě a vlaková neštěstí jsou v zemi velmi častá. Vinu na nich zpravidla nese špatný stav vlakových souprav a lidské chyby, uvádí agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám