Hlavní obsah

Čína zakročila proti největšímu centru pro hackery

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Čínské úřady zakročily proti zřizovatelům internetových stránek, které radily, jak podnikat pirátské útoky na internetu. Šlo o vůbec největší tréninkové centrum hackerů, oznámila v pondělí státní média.

Článek

Agentura Nová Čína uvedla, že kvůli podezření z prodeje softwaru a informací k podniknutí pirátských útoků byli zatčeni tři lidé. Jejich společnost Black Hawk Safety Net díky svým 12 000 předplatitelům na webových stránkách www.3800cc.com vykazovala roční zisk v přepočtu zhruba 19 miliónů korun.

Zatčení se událo už koncem listopadu a vyšetřování probíhalo ve třech provinciích. Black Hawk Safety měla sídlo v provincii Chu-pej.

Čína nezdůvodnila, proč o případu informuje až nyní. V posledních týdnech se ale brání nařčení vznesené americkou společností Google, podle níž vláda podporovala útoky proti jejímu vyhledávači a stejně tak proti dalším zahraničním společnostem v Číně.

Peking kvůli nařčením kritizovala i americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová. Čína odpověděla, že Američané vedou ideologickou válku. Sama se navíc označuje největší oběť hackerů na světě.

Americký list The Wall Street Journal uvedl, že internetové stránky Black Hawk byly pro hackery sice důležité, ale zároveň byly jen jedněmi z mnoha. Stále víc programů zprostředkovávajících vniknutí do počítačů napojených do sítě podle deníku nabízejí čínské stránky v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám