Hlavní obsah

Chlad v Indii zabil za týden 86 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Nejnižší teploty za desítky let zažívá indická metropole Dillí, kde v neděli teplota klesla na tři stupně Celsia. Vlna chladu v severní části Indie si za poslední týden vyžádala už 86 lidských životů, napsala v pondělí agentura AFP.

Článek

"Neděle byla nejchladnějším dnem v Dillí za uplynulá čtyři desetiletí a očekáváme nový pokles teplot v příštích dnech," prohlásil vedoucí indický meteorolog B.P.Jadav. V toto roční období bývá ve městě v noci 10 až 15 stupňů Celsia.

Ve městě Léh v himálajském Kašmíru v noci teploměr klesl na rekordních minus 20,2 stupně. Na většině území severní Indie zůstanou až do poloviny ledna uzavřeny školy, jelikož v nich není topení.

V regionu bylo registrováno za poslední týden 86 mrtvých, z nich 17 zemřelo za uplynulých 24 hodin, uvedl zástupce pohotovostní služby v Lakhnaú, metropoli státu Uttarpradéš.

Úřady vyzvaly k instalaci ohřívačů v ulicích a k vytvoření dočasných útulků, aby zachránily před zimou aspoň některé z lidí, kteří každoročně umírají z nedostatku tepla, oblečení i jídla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám