Hlavní obsah

Český expolicista vystopoval v Austrálii bývalou přítelkyni, omráčil ji a znásilnil

Právo, znk
Sydney

Bývalý český policista stanul v Austrálii před soudem za to, že tam vystopoval svou někdejší přítelkyni, omráčil ji taserem, ostříhal jí vlasy a znásilnil ji. Informoval o tom ve středu deník The Sydney Morning Herald.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle listu se Pavel Švanda (38) evidentně nedokázal smířit s rozchodem s družkou, jejíž jméno tisk neuvádí, a tak za ní loni v červnu dorazil do Sydney. Překvapená žena jej našla stát na prahu svého bytu a kývla na jeho žádost, aby mu ukázala město. Pak už se mu ale neozvala, a tak si na ni expolicista za dva dny u jejího bytu počkal znovu.

Podle obžaloby ji zavlekl dovnitř, na posteli ji omráčil taserem. „Cítila bolest a tělem jí proběhla elektřina,“ stojí v soudním dokumentu. Když se pokusila utéct, vyhrožoval jí, že pokud ho neposlechne, zabije ji.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oběť pak svázal a přelepil jí páskou ústa, načež jí ostříhal vlasy a opakovaně ji znásilnil. Nakonec odešel s výhrůžkou, že pokud někomu něco řekne, vrátí se a vyřídí si to s ní.

Za stažení obvinění jí nabídl peníze

Den poté jej australská policie zatkla a obvinila ze sexuálního napadení a omezování osobní svobody.

Měsíc po zatčení navíc Švanda napsal ženě z vězení dopis, v němž se jí za zločin omluvil a nabídl dva tisíce australských dolarů (36 tisíc korun), pokud obvinění proti němu stáhne.

Za to si minulý měsíc vykoledoval ještě obvinění z ovlivňování svědků. Rozsudek má padnout v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám