Hlavní obsah

Svědek: Jackson mě také osahával

Právo, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Syn bývalého domovníka na ranči Michaela Jacksona (46) řekl v pondělí soudu v kalifornské Santa Marii, že ho zpěvák před patnácti lety také obtěžoval. Jackson čelí obvinění ze sexuálního zneužití 13letého hocha v roce 2003. Podle expertů jde o kritickou fázi procesu, jelikož další svědectví mu mohou velmi přitížit.

Článek

"Nechtěl jsem o tom mluvit," řekl nyní 24letý domovníkův syn a popsal, jak ho Jackson ve třech případech osahával, když si hráli a zpěvák ho lechtal. Po prvním incidentu v roce 1990 a i po druhém v následujících letech mu prý Jackson dal sto dolarů.

Svědek se s tím svěřil rodičům až v roce 1993, když se proti zpěvákovi vynořilo obvinění, že obtěžoval jiného hocha, s jehož rodinou se finančně vyrovnal - hovoří se o 20 miliónech dolarů. Finanční náplast pak dostala i domovníkova rodina.

V té době nebylo proti Jacksonovi zahájeno žádné trestní řízení. Nicméně svědectví celkem pěti mladíků, kteří byli v minulosti hosty na jeho ranči Neverland, a mezi nimiž je i Macauley Kulkin, dětský hrdina známé vánoční komedie Sám doma, povolil minulý týden soudce Rodney Melville na žádost obžaloby. Ta chce prokázat, že zpěvák měl dlouhodobě sklony zneužívat chlapce.

Brando nabídl útočiště na ostrově

Doživotní útočiště na ostrůvku Onetahi v korálovém souostroví Tatiaroa ve Francouzské Polynésii zaručil v červnu 2003 Jacksonovi jeho důvěrný přítel Marlon Brando.

Slavný herec, který ostrov vlastnil (zemřel loni), tak učinil formou notářského zápisu, který získal list Daily News. Bylo to v době, kdy spolky na ochranu dětí již naléhaly na prokuraturu, aby prošetřila zpěvákovo chování k dětem a soudce Melville nenechal nic náhodě. Usoudil, že zpěvák by měl důvod ze země odjet, a proto kromě kauce tří miliónů dolarů (70 mil. Kč) musel odevzdat i svůj cestovní pas.

Brando nabídl azyl na Onetahi již v roce 1976 indiánskému aktivistovi Dennisi Banksovi obviněného z napadení a podněcování nepokojů.

Reklama

Související témata:

Související články

V kauze Jackson má vypovídat i Culkin

Dětská herecká hvězda Macaulay Culkin, celosvětové proslulý postavou Kevina ve vánoční komedii Sám doma, bude s dalšími čtyřmi mladíky vypovídat v procesu...

Výběr článků

Načítám