Hlavní obsah

Studenta, který zastavil střelce v Seattlu, zaplavily svatební dary od cizích lidí

Novinky, sad

Jon Meis byl obyčejný student ze Seattlu, který plánoval svatbu s přítelkyní. Poté, co se vrhnul na střelce, který chtěl na univerzitě zabít co nejvíce lidí, a zastavil ho, stal se celebritou zaplavovanou dary.

Foto: David Ryder, Reuters

Policista v Seattlu

Článek

Útočníka Aarona Ybarru student ochromil pepřovým sprejem a pak s pomocí dalších lidí zneškodnil. Lidé se později na sociálních sítích dozvěděli, že se bude ženit, a spontánně začali kupovat dárky. Brzy byly zakoupeny všechny věci, které měli  snoubenci na seznamu, a cizí lidé jim začali posílat peníze jen tak. Svatba se má konat 21. června.

Sbírku zahájila Jessamyn McIntyrová, producetka televize ESPN Seattle, která prý Meise vůbec nezná, ale cítila, že pro něj musí něco udělat. V neděli ráno už na kontě bylo 36 000 dolarů.

„Lidi se mě ptají, proč jsem zahájila sbírku pro Jona Meise. Já ho neznám a nikdo mě o to nežádal. Lidi našli jeho seznam darů na internetu a koupili všechny dárky, co mohli,” napsala na Twitter.

Aaron Ybarra postřelil tři studenty, než ho zneškodnili. Policistům řekl, že chtěl zabít co nejvíce lidí. Měl ještě 50 nábojů a nůž. Motiv činu se vyšetřuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám