Hlavní obsah

Student zneškodnil spolužáka, který napadl jeho zrakově postiženého kamaráda

Novinky, zkr
Huntington Beach

Sedmnáctiletý mladík Cody Pines ze střední školy v americkém Huntington Beach je oslavován jako hrdina. Zastal se totiž svého zrakově postiženého spolužáka, kterého jiný student fyzicky napadl, informoval server listu Huntington Beach Independent.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík srazil k zemi spolužáka, který napadl zrakově postiženého chlapceVideo: LiveLeak.com

 
Článek

K útoku došlo ve středu během polední pauzy na oběd. Jeden z místních studentů začal pěstí strkat do spolužáka se zrakovou vadou. V tom se do toho vložil Pines, který se s napadeným chlapcem zná od šesté třídy, a agresora srazil k zemi.

„Cítil jsem, že to je moje povinnost jít tam a pomoct mu. To byla má jediná reakce, abych byl upřímný. Nechtěl jsem podezřelého záměrně zranit, ale chtěl jsem mít jistotu, že je můj kamarád v pořádku,“ popsal Pines.

Podle policie, která se už případem zabývá, předcházela napadení hádka. Důvodem k ataku přitom prý nebylo chlapcovo postižení. Útočník byl zadržen kvůli podezření z ublížení na zdraví a následně propuštěn.

„Střední škola Huntington Beach pevně věří, že všichni studenti mají možnost studovat v bezpečném prostředí. Škola má velmi tvrdý kodex proti šikaně a nebude tolerovat takovéto chování u žádného studenta,“ píše se v oficiálním stanovisku školy k celému incidentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám