Hlavní obsah

Střelba na finské škole: 12leté dítě po smrti, dopaden stejně starý podezřelý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedno dvanáctileté dítě zemřelo a další dvě stejně staré byly zraněny během úterní střelby ve škole ve finském městě Vantaa, které leží nedaleko metropole Helsinky, informovala v aktualizované bilanci tamní policie. Ta poblíž školy zadržela podezřelého, kterému je rovněž dvanáct let. Střelba podle webu Iltalehti.fi vypukla v části areálu, kde je studentům poskytována lékařská a psychologická péče.

Foto: Markku Ulander, Reuters

Ke střelbě došlo ve městě Vantaa nedaleko hlavního města Helsinek

Článek

Svědek, který v době incidentu pracoval poblíž, popsal serveru Iltalehti.fi, že nejprve uslyšel výstřel.

„Nevěděl jsem, že jde o zbraň. Pak se ozval strašlivý křik a přes dvůr se rozběhlo pár dětí,“ popsal s tím, že na místo během chvíle dorazilo několik policejních aut i záchranáři.

Podle finských médií se incident odehrál na škole, která poskytuje základní vzdělání pro žáky 1. až 9. třídy. Pracuje v ní asi 90 lidí.

„Policisté jsou na místě a incident vyšetřují. Kolemjdoucí byli vyzváni, aby se oblasti vyhýbali,“ napsala policie v prohlášení. Později dodala, že střelbě podle všeho nepředcházely žádné výhrůžky.

Zranění byli převezeni do nemocnice. „Bezprostřední nebezpečí bylo zažehnáno,“ řekla agentuře Reuters ředitelka školy Sari Laasilaová.

Uteč, schovej se, bojuj. Medvídek Pú v Texasu učí malé děti, jak se chovat při střelbě ve škole

Koktejl

Měl seznam obětí a jedno jméno škrtl. Sedmák se na masakr v bělehradské škole pečlivě chystal

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám