Hlavní obsah

Střelba v Berlíně: muž ohrožoval turisty nožem, policie ho zneškodnila

Novinky, hro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V katedrále v centru Berlína se v neděli odpoledne střílelo. Německá policie zde zneškodnila muže, který ohrožoval turisty nožem. On a jeden policista skončili se zraněním v nemocnici. Událostí se zabývá policie, která bezprostředně poté uzavřela okolí katedrály. Záchranáři na místě poskytovali svědkům psychologickou pomoc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMETÁŘE: Policisté zajišťují Berlínský dómVideo: AP

 
Článek

Událost se odehrála kolem 16. hodiny v Berlínském dómu. Útočník v davu lidí uvnitř katedrály podle médií vytáhl nůž a způsobil paniku. Postřelen byl do nohy, je mimo ohrožení života.

Nejasnosti panují u národnosti 53letého muže - útočníka. Zatímco Berliner Zeitung píše o Rakušanovi, Die Welt o postřeleném mluví jako o Němci. Policie pouze uvedla, že „znaky teroristické nebo islamistické motivace nelze nyní potvrdit”.

Foto: Reuters

Policie zasahuje u berlínské katedrály poté, co dostala oznámení o střelbě v této turisty oblíbené památce v německém hlavním městě.

Foto: Reuters

Německá policie před Berlínským dómem

Na útočníka podle policistů upozornil na tísňové lince jeden ze zaměstnanců katedrály. V té době bylo v oblíbeném turistickém cíli asi sto lidí.

„Když na místo dorazila první hlídka, uslyšela výkřik a jeden z kolegů vystřelil. Útočník a kolega byli zraněni a ošetřeni v nemocnici,” uvedla poté na Twitteru.

Bližší informace ke zranění policisty nejsou. První informace hovořily o tom, že měl být zastřelen. To se nepotvrdilo.

Foto: ČTK

Kolem oblíbené památky policisté vytvořili neprůstupný koridor.

Foto: AP

BEZ KOMETÁŘE: Policisté zajišťují Berlínský dóm

„Vypadalo to vážně, kolem mě běhali policisté a tasili zbraně. Pak ke mně přišel velmi zmatený muž a řekl, že tam někdo střílel. Že snad byl zastřelen i policista a někdo je zraněn...,” řekl agentuře Reuters svědek události s tím, že ozbrojení policisté poté postupně návštěvníky z katedrály vyváděli.

Záběry na sociálních sítích bezprostředně po události vypadaly dramaticky - kolem dómu bylo několik vozů policie a sanitky. V místě pobíhalo několik zjevně vystrašených lidí, návštěvníky z katedrály vyváděli těžce ozbrojení policisté.

Berlínský dóm je vyhledávanou turistickou atrakcí v centru německé metropole. Je rovněž oblíbeným místem setkávání studentů či konání kulturních akcí, zejména pak koncertů vážné hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám