Hlavní obsah

Střelba na hranicích Arménie. Ázerbájdžán podniká odvetné akce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ázerbájdžánský voják dnes zemřel po zásahu odstřelovačem z pozic arménských ozbrojených sil na hranici mezi oběma zeměmi. Podle agentury AFP to uvedlo ministerstvo obrany v Baku s tím, že ázerbájdžánská armáda podniká odvetná opatření. Jerevan informace popřel.

Foto: Profimedia.cz

Ázerbajdžánští vojáci (ilustrační foto)

Článek

Voják byl zabit dnes odpoledne na ázerbájdžánském území, uvádí se v prohlášení ministerstva. Střelba podle něj přišla z okolí arménské vesnice Kut. „Jednotky ázerbájdžánských ozbrojených sil přijímají odvetná opatření,“ dodává bez bližších podrobností prohlášení.

Arménie verzi Ázerbájdžánu popřela. Ministerstvo obrany v Jerevanu na komunikační platformě Telegram uvedlo, že prohlášení o tom, že arménské jednotky zahájily palbu na ázerbájdžánské pozice, „neodpovídá skutečnosti“.

Incident přichází v době masového exodu arménských uprchlíků z regionu Náhorní Karabach, který minulý týden po bleskové ofenzivě ovládly ázerbájdžánské síly. Přestřelky na hranicích mezi Arménií a Ázerbájdžánem se v poslední době odehrávají pravidelně. Loni v září si střety vyžádaly několik stovek mrtvých na obou stranách.

Z Náhorního Karabachu do Arménie uprchlo už více než sto tisíc lidí

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám