Hlavní obsah

Střelba do dobrovolníků na ruském vojenském cvičišti, 11 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Krvavý masakr se odehrál ve výcvikovém středisku v jihoruském Bělgorodu nedaleko ukrajinských hranic. Do vojáků, kteří přijeli dobrovolně bojovat na Ukrajinu, začali během výcviku střílet dva z nich, píše agentura TASS s odvoláním na ministerstvo obrany. Zahynulo nejméně 11 lidí, dalších 15 utrpělo zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útočníci mají pocházet z některé ze zemí bývalého sovětského státu. Kyjev tvrdí, že to byli občané Tádžikistánu. Ruské úřady ale tuto informaci nepotvrdily a přesný původ střelců nesdělily. Oba muži byli během přestřelky zabiti. „15. října se na cvičišti Západního vojenského okruhu v Bělgorodské oblasti dva občané jedné ze zemí Sdružení nezávislých států (SNS) dopustili teroristického činu,“ uvedlo ministerstvo.

Útočníci zahájili palbu z ručních zbraní na členy jednotky a dobrovolníky, kteří se chtěli účastnit speciální operace na Ukrajině, napsalo ministerstvo obrany. „V důsledku střelby bylo smrtelně zraněno 11 lidí. Dalších 15 lidí se zraněními různé závažnosti bylo převezeno do zdravotnického zařízení, kde jim byla poskytnuta veškerá potřebná pomoc,“ oznámilo ministerstvo. Útočníci byli zastřeleni.

Reklama

Výběr článků

Načítám