Hlavní obsah

Srážka lokomotivy s kamiónem přerušila trať Praha - Plzeň

Právo, Novinky, ČTK, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZBIROH

Na železničním přejezdu ve Zbiroze na Rokycansku se v neděli ráno srazila lokomotiva s kamiónem. Na místo míří záchranáři. Nehoda se podle prvních zpráv obešla bez zranění. Provoz na trati Praha - Plzeň byl na dvacet minut přerušen.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.11.2017 Karin Babinská a Richard Krajčo pokřtili knihu Kecy, kecy, kecičky a zazpívali písničky.

Článek

"Nehoda se udála mezi stanicemi Hořovice a Zbiroh," sdělil Novinkám Jan Kučera z Drážní inspekce.

"Kvůli ní byla trať z Prahy do Plzně v obou směrech uzavřena do 10:30, od 10:50 pak vlaky začaly jezdit bez omezení v obou směrech," doplnil pro ČTK.

Nehoda se podle něj stala tak, že dvaatřicetiletý řidič kamiónu s návěsem z východu Čech vjel na přejezd. Návěs ale spodkem zadrhl o přejezd a uvízl, v té chvíli se spustily závory kvůli přijíždějící lokomotivě.

Srážka se stala v těsné blízkosti zbirožského nádraží. Strojvedoucí viděl na přejezdu kamion a začal brzdit. "K nárazu došlo, ale v okamžiku, kdy jela lokomotiva rychlostí asi deset kilometrů za hodinu," řekl Kučera.

Drážní inspekce k případu uvedla, že přejezd je vybaven světelnými signály.

Malé škody

Na lokomotivě vznikla škoda 10 tisíc Kč, stejná škoda je i na kamiónu. Jeho řidič podle Kučery svou míru viny nepopíral, s uvízlým návěsem ale prý nemohl nic dělat.

Kvůli nehodě se zpozdily dva rychlíky a dva osobní vlaky. Nejdelší zpoždění nabral rychlík z Hradce Králové do Františkových Lázní, který se opozdil o 70 minut, asi hodinové zpoždění měl i rychlík z Klatov do Prahy.

Dva osobní vlaky stály osm a 51 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám