Hlavní obsah

Pil 10 piv v práci denně. Španělský soud se ale vyhozeného muže zastal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podpory od soudu se dostalo španělskému elektrikáři, který zažaloval svého zaměstnavatele za to, že ho kvůli konzumaci alkoholu v pracovní době vyhodil z práce. Podle verdiktu firma neprokázala, že by její zaměstnanec, který během dne vypil „několik piv či sklenic vína“, byl opilý a alkohol ovlivňoval jeho pracovní výkon.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle listu The Guardian soud v Murcii firmě nařídil, aby elektrikáře přijala znovu do pracovního poměru, nebo mu vyplatila odškodné 47 tisíc eur (1,1 milionu korun).

Muž pracoval pro firmu 27 let, když si její vedení najalo soukromého detektiva, jenž měl doložit, že elektrikář v práci pije pravidelně alkohol.

Očko zjistilo, že muž během jednoho dne vypil tři litry piva, což ve Španělsku, kde se pije pivo po „třetinkách“, znamená, že měl deset piv. To se mělo opakovat prakticky každý den.

Soud ale neshledal důkazy jako dostatečné. „Soukromý detektiv ani při jedné příležitosti nezmínil, že muž jevil známky podnapilosti nebo neohrabanosti při chůzi. Neexistuje důkaz, ať už svědectví, odborný posudek, nebo doložený fakt, který by ukazoval, že muž byl pod vlivem alkoholu a byl podnapilý nebo opilý,“ uvedl soud.

„Navíc je třeba mít na paměti, že se případ týká měsíce července v Murcii, kde je třeba vzít v úvahu klimatické podmínky a místní zvyklosti,“ dodal v odůvodnění rozsudku.

Španělský startup chce zachránit pivo před globálním oteplováním

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám