Hlavní obsah

Soud se s tím nepáral. V neděli řídil Slovák s pěti promile a teď už sedí ve vězení

Bratislava

Devětadvacetiletý řidič naboural v neděli večer do sloupu veřejného osvětlení v obci Rovinka u Bratislavy a policisté mu naměřili 4,73 promile. Soud ho ve středu poslal v superrychlém jednání na pět měsíců do vězení.

Foto: Policie SR

Řidič způsobil nehodu v obci Rovinka.

Článek

Soudce mu umožnil rozloučení s rodinou a pak ho policejní eskorta odvedla rovnou do vězení s minimálním stupněm ostrahy. „Soud mu zároveň uložil zákaz řízení motorových vozidel na pět let,“ uvedl web tvnoviny.sk.

Při odchodu od soudu muž řekl, že před jízdou pil, protože se pohádal s přítelkyní, a z dopravní nehody si nic nepamatuje. Z medicínského hlediska je pět promile stav těžké otravy alkoholem.

Černá série na Slovensku pokračuje. Boural řidič s 4,73 promile

Zahraniční

Na sérii nehod způsobených opilými řidiči reagovala slovenská policie dopravně-bezpečnostní akcí s názvem Radar. „Policisté dopravní, pořádkové a železniční policie se zaměří především na alkohol, rychlost a způsob jízdy. Akce Radar potrvá až do konce měsíce,“ zdůraznila slovenská policie na sociální síti.

Černou sérii na slovenských silnicích odstartoval 60letý řidič, který 2. října v Bratislavě ve velké rychlosti vletěl do zastávky plné lidí. Zemřelo pět mladých osob a další byly zraněny. Policisté muži naměřili 1,6 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám