Hlavní obsah

Sníh a led ochromily dopravu na jihu Německa, lidé spali ve vlacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sníh a led ochromily v noci na sobotu veřejnou dopravu na jihu Německa. Postiženo je zejména Bavorsko, kde úřady hlásily silné výpadky v železniční, autobusové i tramvajové dopravě. Kalamita silně zasáhla také Mnichov, kde část cestujících musela přenocovat ve vlacích. Podobná situace panovala v Ulmu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Sněhová kalamita v MnichověVideo: Reuters

 
Článek

„Zimní chaos ochromil Bavorsko,“ komentoval situaci deník Bild. Železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) uvedl, že přerušil spojení na mnoha trasách v okolí bavorské metropole i veškerou dopravu z mnichovského hlavního nádraží a na něj. Důvodem jsou mimo jiné stromy, které popadaly na tratě.

Náhradní autobusovou dopravu kvůli počasí a situaci na silnicích dopravce nenabízí. „Doporučujeme, aby lidé své cesty do Mnichova a z Mnichova přesunuli na pozdější dobu,“ uvedla mluvčí DB s tím, že pasažéři budou moci lístky zakoupené na zrušené spoje použít na jiné vlaky.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Paralyzovaná vlaková souprava na hlavním nádraží v Mnichově

Na hlavním nádraží v Ulmu německé dráhy provizorně upravily vlak, který dorazil ze Stuttgartu, na místo, kde se dalo přespat. Nocovat mohli cestující, kterým vynechal spoj, také ve zvláštní soupravě na mnichovském hlavním nádraží.

Počasí způsobilo problémy i na bavorských silnicích, kde DPA hlásí řadu dopravních nehod, z nichž naštěstí většina způsobila jen škody na vozidlech.

Ochromený je i provoz na mnichovském letišti, které předběžně do sobotního poledne zrušilo všechny odlety a přílety. Už v pátek odpadlo více než 150 spojů. Důvodem je husté sněžení, které zatím neumožňuje udržet ranveje ve stavu, jenž by dovolil bezpečný start i přistání.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Sníh v Mnichově

Kalamita i ve Švýcarsku

Meteorologové očekávají, že na jihu Německa bude sněžit až do sobotního odpoledne. Na některých místech mají být sněhové srážky silné.

Sněhová kalamita zasáhla také Švýcarsko, kde v kantonu Graubünden zkolabovala na mnoha tratích železniční doprava. Řada spojů byla bez náhrady zrušena.

Přívaly sněhu na jihu Německa. Kolabuje letecká i pozemní doprava

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám