Hlavní obsah

Snad bude zima pro Německo co nejhorší, doufal poslanec AfD na zapnutý mikrofon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

O pořádný skandál se v Německu postarali politici pravicové Alternativy pro Německo (AfD). Při diskusi v Berlíně technici zapomněli o přestávce vypnout mikrofon a v živě přenášeném přenosu tak z úst politiků zaznělo, že doufají, že bude následující zima pro Německo co nejhorší.

Foto: Profimedia.cz

Harald Weyel (AfD)

Článek

Hlavní roli během přenosu sehrál poslanec za AfD a mluvčí pro evropskou politiku Harald Weyel. Na námitky kolegy, že nadcházející zima bude dramatická, dodal: „Musíte říct doufejme! Pokud nebude situace dostatečně dramatická, nic se nezmění.“

Video na Twitteru zveřejnil poslanec za Křesťanskodemokratickou unii (CDU) Johannes Steiniger. „AfD znovu ukazuje svou nevlasteneckou tvář. AfD skutečně nesnáší Německo,“ doprovodil Steiniger video komentářem.

Weyel uniklé video okomentoval pro televizní stanici RTL. „Chtěl jsem zdůraznit, že pouze zhoršení současné situace přiměje politiky konečně přijmout nezbytná opatření v boji proti současné krizi. Samozřejmě to neznamená, že chci, aby se situace zhoršila,“ uvedl.

Není to poprvé, co si AfD prošla podobným skandálem. V roce 2020 tehdejší mluvčí strany Christian Lüth uvedl, že čím horší je situace v Německu, tím lépe pro AfD. „Je to samozřejmě na škodu i pro naše děti, ale pro nás (AfD) jedině dobře,“ řekl tehdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám