Hlavní obsah

Slovenská vládní strana bude bojkotovat Markízu

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Vládní Křesťanskodemokratické hnutí (KDH) nebude spolupracovat se soukromou televizí Markíza, protože její zpravodajství nepovažuje za objektivní. Politici KDH nebudou redaktorům televize poskytovat rozhovory ani se účastnit diskusních pořadů této televize.

Foto: Pavel Kalina

Úvodní slovo předsedy MAS Železnohorského regionu - Bohumila Starého

Článek

"Zpravodajství televize Markíza dlouhodobě nesplňuje základní etické a legislativní normy pro práci nezávislého, objektivního a vyváženého média. Odmítáme spolupráci s médiem, které manipuluje své zpravodajství," uvádí se v prohlášení KDH.

Palko: Markíza slouží mafiím

Spor mezi křesťanskými demokraty a Markízou se vyhrotil před dvěma týdny, kdy se ministr vnitra Vladimír Palko dostal do ostrého sporu s moderátorem diskusního pořadu Na telo. Palko prohlásil, že Markíza slouží mafiím, je zkorumpovaná a je "výsměchem demokracie". Moderátor naznačil, že těmito výroky se budou zabývat právníci.

Za nitky v Markíze prý tahá Rusko

V pozadí konfliktu mezi KDH a Markízou je spor mezi dvěma vládními stranami: KDH a Aliancí nového občana vedené bývalým generální ředitelem TV Markíza Pavlem Ruskem. Ten sice prohlašuje, že televizi nepoužívá v politickém zápase, ale jeho kritici tvrdí, že Rusko má stále vliv na chod televize a jejího zpravodajství.

Markíza: bojkot KDH přežijeme

Vedení zpravodajství TV Markíza vydalo prohlášení, ve kterém se uvádí: "Podobný postup vůči Markíze zvolil také Vladimír Mečiar v letech 1996 až 1998. Nepovažujeme bojkot za slušný a demokratický. Přežili jsme Mečiara, přežijeme i KDH." 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám