Hlavní obsah

Slovenská matka se modlila k mumii svého dítěte

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovensko v těchto dnech rozrušila záhada mumifikovaného pětiletého chlapce. Jeho tělo s oddělenou hlavou našla policie ve středu pod střechou rodinného domu v obci Šútovce u Bojnic. Policie oznámila, že tělo leželo na půdě pravděpodobně od konce roku 2003 a přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva.

Článek

"Od konce roku 2003 totiž malého Augustína nikdo neviděl," uvedla policejní mluvčí Lenka Bušová. Sousedé se domnívali, že ho matka dala do dětského domova.

Policie od roku 2004 stíhala jeho 38letou matku za ohrožení mravní výchovy. Matka ale také zmizela. Až letos vyšlo najevo, že stále bydlí ve zmíněném rodinném domě i se svou matkou a na nákupy jim chodí neznámá žena, která v domě rovněž bydlela.

Policie získala povolení k prohlídce domu, kde ji čekal šokující nález. Kolem těla chlace našla policie množství svíček a náboženských symbolů. Ženy zřejmě patřily k nějaké sektě. Podle televize Joj chlapce pravděpodobně obětovaly a poté se u jeho těla modlívaly.

Matka při zásahu policie vyskočila z okna a skončila se zlomeninami v nemocnici. Chlapcova babička skončila na psychiatrii, kde už se v minulosti léčila. Policie je obě obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám