Hlavní obsah

Skladiště v Petrohradě zachvátil obří požár, voda je daleko

V ruském Petrohradě bojují hasiči s rozsáhlým požárem skladiště, zasáhl plochu 12 000 metrů čtverečních, informovala ve středu nad ránem ruská státní agentura TASS. Střecha skladiště se v jeho části propadla a snahy hasičů oheň zlikvidovat komplikuje velká vzdálenost od nejbližšího zdroje vody.

Foto: Profimedia.cz

Požáru skladiště v Petrohradě

Článek

Požár se rozhořel v úterý pozdě večer v obrovském skladišti zabírajícím plochu 24 000 metrů čtverečních rozlohy petrohradského skladiště.

„Požár byl hasičům nahlášen příliš pozdě, protože když dorazily první posádky, už zachvátil plochu 1000 metru čtverečních,“ popsal zástupce vedoucího ministerstva pro mimořádné události Igor Titenok.

Pád ruského bombardéru na dům v Jejsku způsobili racci v motoru, tvrdí TASS

Válka na Ukrajině

Oheň se pak rozšířil na 6000 metrů čtverečních, poté se podle TASSu plocha požáru zdvojnásobila. Střecha skladiště se následně na většině požářiště propadla.

Foto: Profimedia.cz

Mohutný požár skladu v ruském Petrohradě

Na místě zasahuje 160 členů hasičského sboru, řeklo TASSu ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Snahy hasičů komplikuje fakt, že se nejbližší zdroj vody nachází až jeden a půl kilometru daleko od skladiště. Příčina požáru zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám