Hlavní obsah

Seniorka na Slovensku vjela autem do rozvodněného potoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Velké štěstí měla 78letá řidička, která ve středu vjela malým osobním vozem do rozvodněného potoka v obci Voznica na středním Slovensku. Ženu z vozu vyprostili přivolaní hasiči.

Foto: Policie SR

78letou řidičku zachraňovali hasiči

Článek

V okolí několik dní silně pršelo a místní potok byl značně rozvodněný. „Řidička z neznámých příčin vjela do potoka a vůz voda unášela několik desítek metrů,“ uvedla televize Joj. Podle záchranářů a hasičů bylo velké štěstí, že se vůz nepřevrátil.

Foto: Policie SR

Auto v potoce

V pondělí zasáhla blesková povodeň sousední obec Rudno nad Hronom a vyžádala si život bývalého starosty obce Stanislava Lukyho (68). Při povodni v roce 1994 starostovi zachránil život kamarád, který tehdy sám zemřel. „Ve stejném domě, kde se to stalo i nyní, mu tehdy pomáhal 60letý kamarád. Právě on Stana před smrtící vodou tehdy zachránil, ale sám přišel o život,“ řekl webu pravda.sk místní obyvatel.

Slovensko dál sužují povodně, vylitý Hron zabil starostu Rudna

Evropa

Nad obcí Rudno nad Hronom se v pondělí protrhla hráz nádrže, silný proud vody strhával automobily, zatopil sklepy a přízemí rodinných domů. Hasiči po celou noc odčerpávali vodu pomocí vysokokapacitního čerpadla a plovoucích čerpadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám