Hlavní obsah

Šéf Trumpových právníků končí. Nedržel basu

Za pět minut dvanáct, přesněji řečeno necelých 24 hodin před obviněním z trestného činu, Donald Trump zatřásl svým právním týmem. Stalo se tak v nevoli nad jeho hlavním advokátem Joem Tacopinou (56), jenž veřejně popřel Trumpovo tvrzení, že Juan Merchan, soudce přidělený jeho případu, je vůči němu zaujatý.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP
Článek

„Trump Tacopinu sesadil a nahradil ho Toddem Blanchem,“ sdělila televize CNN.

Blanche (48), bývalý asistent prokurátora na Manhattanu a obhájce bílých límečků, v minulosti zastupoval Trumpova spojence Paula Manaforta (74).

Foto: Yuki Iwamura, ČTK/AP

Todd Blanche, obhájce bývalého prezidenta Donalda Trumpa, opouští trestní soud na Manhattanu v úterý 4. dubna 2023 v New Yorku

„Soudce přidělený mému případu, honu na čarodějnice, mě nenávidí,“ napsal Trump na svém profilu Truth Social. V televizi ABC News Tacopina prohlásil, že s tvrzeními bývalého prezidenta nesouhlasí.

„Ne, nemyslím si, že je soudce zaujatý,“ řekl. „Můj klient má právo na svůj vlastní názor, já nejsem jeho PR osoba. Ne­jsem jeho mluvčí,“ dodal.

Foto: Hans Pennink, ČTK/AP

Trumpův právník Joseph Tacopina

Ostatní Trumpovi současní právníci soukromě označili Tacopinu za „nerozumného“ a „křiklouna“, jak uvedl časopis Rolling Stone. Tacopina si vybudoval kariéru jako advokát zastupující newyorské policisty a také řadu významných klientů, včetně rapera Meeka Milla (36) a baseballisty Alexe Rodrigueze (47).

Trump po obžalobě: Nikdy mě nenapadlo, že se něco takového může stát

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám