Hlavní obsah

Šéf italského turismu zve kancléře na dovolenou do Itálie

Novinky, Jan Horák, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italský státní tajemník pro turistiku Stefano Stefani, který pobouřil německého spolkového kancléře Gerharda Schrödera, když jeho krajany označil za "stereotypní blonďáky s hypernacionalistickou pýchou", pozval nyní Schrödera k sobě na dovolenou do Itálie.

Foto: Jan Kaše

Děti si vyzkoušely práci záchranářů

Článek

"Chtěl bych ho pozvat, aby požil dovolenou jako můj host u jezera Garda nebo někde jinde, kde bude chtít," napsal v úterý Stefani v listě La Padania, sympatizujícím s Ligou Severu. "Tak bude Schröder moci uvidět, z jakého jsem těsta a že se cítím dobře s Němci, kteří jsou jiní než (evropský poslanec za SPD Martin) Schulz. Jsem si jistý, že on je zcela jiný než Schulz," napsal Stefani. Připomněl také, že je již dlouhou dobu ženat s německou ženou z Frankfurtu nad Mohanem.

Stefani pomlouval německé turisty

V článku z minulého čtvrtka, který napsal v reakci na skandál kolem vystoupení italského premiéra Silvia Berlusconiho v Evropském parlamentu, popsal Stefani německé turisty jako "hlučnou chátru", která poté, co vypila pivo a snědla pomfrity, pořádá "soutěže v říhání". Řada italských turistických organizací a cestovních kanceláří se od těchto výroků distancovala.

Ministr zahraničí Franco Frattini prohlásil, že neodůvodněné výroky Stefaniho by neměly ohrozit přátelství mezi Itálií a Německem.

Související články

Výběr článků

Načítám