Hlavní obsah

Se vzkazem prarodičům způsobila hromadný pád na Tour, dostala pokutu 1200 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brest

Žena, která kartonovou cedulí zavinila hromadný pád v první etapě letošní cyklistické Tour de France, dostala u soudu v Brestu pokutu 1200 eur (30 500 korun). Uvedla to agentura AFP.

Foto: AP

Kolize na Tour de France

Článek

Jednatřicetiletá žena 26. června při závodu neopatrně vystrčila do cesty pelotonu ceduli se vzkazem pro prarodiče, když se s ním točila za projíždějící televizní kamerou.

Do trčícího kartonu vrazil ve vysoké rychlosti německý cyklista Tony Martin a způsobil nechtěně pád dalších zhruba padesáti jezdců. Někteří z nich museli Tour hned první den vzdát.

Pořadatelé Tour de France stáhli žalobu na ženu, která zavinila hromadný pád

Evropa

Státní zástupkyně v říjnu navrhla pro ženu kvůli obecnému ohrožení a neúmyslnému ublížení na zdraví čtyřměsíční podmínku. Divačka vinu uznala a omluvila se.

Vedení Tour de France už v červenci žalobu na divačku stáhlo, na přání účastníků závodu na ni ale podala trestní oznámení Asociace profesionálních cyklistů (CPA). Ta požaduje symbolické odškodné ve výši jednoho eura, aby upozornila na nutnost většího respektu k závodníkům ze strany diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám