Hlavní obsah

Saúdským ministrem kultury se stal kupec nejdražší malby světa

Právo, CNN, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saúdskoarabský král Salmán vydal minulý týden několik královských dekretů, mezi nimi i o jmenování nového ministra kultury. Stal se jím princ Badr bin Abdalláh bin Muhammad bin Farhán Saúd, který má blízko ke královu synovi, nástupci trůnu Muhammadu bin Salmánovi.

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Právě nového ministra identifikoval loni list The New York Times jako záhadného kupce obrazu Leonarda da Vinciho Spasitel světa (Salvator Mundi).

Tato malba Ježíše vydražená v aukční síni Christie’s za 450 miliónů dolarů (9,92 mld. Kč) se stala dosud nejdražším prodaným obrazem. List Wall Street Journal dodal, že Spasitele světa získal kupec jen jako prostředník pro skutečného majitele - korunního prince. [celá zpráva]

Sunnitská extremistická organizace al-Kajdá na Arabském poloostrově (AQAP) varovala korunního prince před dalšími „hříšnými projekty”. „Nová bin Salmánova éra nahradila mešity kiny. Knihy, které patřily imámům, vystřídaly absurdity ateistů a sekularistů z východu a západu. Otevřel dveře dokořán korupci a morálnímu úpadku,“ prohlásila AQAP.

Reklama

Výběr článků

Načítám