Hlavní obsah

Saúdského Araba zadrženého na Slovensku vyhostili ze Schengenu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Šestadvacetiletý občan Saúdské Arábie byl na deset let vyhoštěn ze všech států schengenského prostoru. Uvedl to server Biztweet.eu. Muž byl zadržen na Slovensku po loňských teroristických útocích v Paříži.

Foto: Radek Petrášek , ČTK

Ilustrační foto

Článek

Občan Saúdské Arábie nebyl přímo spojovaný s teroristickými útoky v Paříži. Stal se však podezřelým, protože sestrojoval a zkoušel drony, které mohly být využity k teroristickým útokům. Muž prodlužoval pobyt na území Evropské unie na základě fiktivního studia a fiktivních pracovních smluv.

Od zavedení přísnějšího bezpečnostního režimu po loňských teroristických útocích ve francouzské metropoli zadrželi na Slovensku dvacet cizinců. Většinou to byli nelegální migranti a byl mezi nimi i zmíněný občan Saúdské Arábie.

„Začal dávat dohromady a zkoušet drony. Předstíral, že chodí na různé kurzy, že spolupracuje s muslimskou komunitou na Slovensku,“ uvedl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. Ministr naznačil, že šlo pravděpodobně o psychicky narušenou osobu. V poslední době byl prý hospitalizován na psychiatrii a došlo ke změně jeho chování.

Výběr článků

Načítám