Hlavní obsah

Saúdská policie zabránila členům al-Kajdá v únosu letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Saúdské policii se v pondělí večer na poslední chvíli podařilo odvrátit únos letadla, jímž tři muži podezřelí z členství v teroristické síti al-Kajdá chtěli naletět do nespecifikované budovy v přístavním městě Džidda na pobřeží Rudého moře. Americké televizi CNN to ve středu sdělily saúdské bezpečnostní zdroje.

Foto: archiv Kozla

Rozcestník Velkopopovického pivovaru

Článek

Jeden muž z tria, který figuruje na seznamu nejhledanějších saúdských teroristů, byl na letišti rozpoznán. Trojici pak přímo před nastoupením do letadla směřujícího do Súdánu zatkla policie. Muži u sebe měli nože a dopisy s poslední vůlí.

Podle agentury Reuters měly být cílem útoku královské objekty.

Saúdské zdroje uvádějí, že zadržení jsou členy stejné buňky al-Kajdá, která minulý týden provedla bombový útoky v Rijádu.

Ambasády v Rijádu v obavách zavírají

CNN zveřejnila informaci ve chvíli, kdy USA zvýšily úroveň teroristické pohotovosti v zemi na oranžový stupeň, neboť al-Kajdá podle bezpečnostních služeb celosvětově vstoupila do "operační fáze". [celá zpráva]

Americká ambasáda v Rijádu již v úterý zveřejnila varování, že neustále dostává nové důvěryhodné informace o plánovaných teroristických útocích na nespecifikované cíle v Saúdské Arábii. Proto zůstane zřejmě až do neděle uzavřena.

Britské velvyslanectví v Rijádu je ode dneška do soboty taktéž uzavřeno.

Reklama

Související články

V Saúdské Arábii objeveno doupě teroristů

Výbušniny, ruční granáty, střelivo a samopaly objevila saúdská policie poté, co zaútočila na úkryt muslimských radikálů, který v oficiálním prohlášení označila...

Výběr článků

Načítám