Hlavní obsah

Saudská Arábie pátrá po teroristech, ti po přestřelce unikli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DŽIDDA

V Saudské Arábii pokračuje hon na tři z islámských teroristů, kteří minulý víkend v ropném centru Chúbár okupovali budovu zahraničních ropných firem, kde zabili 22 lidí, a jimž se podařilo uniknout. V sobotu vypukla přestřelka mezi policisty a možnými pachateli v Džiddě.

Foto: Jaroslav David

Místo, kde dříve stála vesnice

Článek

Bezpečnostní síly se pokusily zadržet několik mužů spojovaných s útokem Chúbáru. Ti se dali na útěk. Na vzájem po sobě pálili z jedoucích aut. Pronásledovaní muži nakonec unikli.

Snaha dopadnout teroristy dokonce vedla duchovního, aby vyhlásil nad teroristy fatvu, která přikazuje občanům země i cizincům informovat o teroristech a jejich plánech.

Al- Kajdá spokojena

V pátek vyjádřil regionální velitel teroristické sítě al-Kajdá, hledaný Abdal Azíz Mukrin, že je velmi spokojen s výsledky útoků, protože se podařilo destabilizovat trh s ropou a zvýšit její cenu. Současně popřel vládní zprávy, že by byli ve středu zabiti dva příslušníci sítě.

Související témata:

Výběr článků

Načítám