Hlavní obsah

Útok na Cherson zabil 21 lidí, Rusové zasáhli jediný fungující supermarket

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové při ostřelování jihoukrajinského Chersonu zasáhli jediný dosud fungující supermarket ve městě. Středeční útok si vyžádal celkem 21 mrtvých a 48 raněných. O úderu na nákupní centrum Epicentr informovalo ukrajinské ministerstvo vnitra.

Foto: Stringer, Reuters

Při ruském ostřelování supermarketu zemřely čtyři osoby

Článek

Čtyři mrtvé a osm zraněných si vyžádalo ostřelování supermarketu. „Jsou to zaměstnanci a návštěvníci podniku,“ řekl o obětech útoku ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko podle webu RBK-Ukrajina. „Všechny zásahové týmy jsou na místě, poskytujeme pomoc lidem. S ruskými zabijáky se nedá vyjednávat. Je třeba pohnat je k odpovědnosti. Nebo je zničit,“ dodal Klymenko.

Cherson a další oblasti regionu osvobozené od okupantů čelí dál ruským útokům. V úterý ukrajinská armáda oznámila, že v oblasti za 24 hodin zaznamenala 106 případů ostřelování, přičemž zahynuli celkem čtyři lidé.

Ukrajinské úřady zároveň ohlásily, že v Chersonu kvůli trvajícímu nebezpečí od 5. května do 8. května zavádějí zákaz nočního vycházení. Od osmé hodiny večerní do šesté hodiny ranní nebude možné město opouštět ani do něj přijíždět, podotkla agentura Unian.

Foto: Stringer, Reuters

Ruský útok v Chersonu si vyžádal oběti na životech

Čistíme frontu na východním břehu Dněpru u Chersonu, říkají Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám