Hlavní obsah

Rusové se mstí. Při útoku na obytný dům v Mykolajivu zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně šest lidí přišlo o život a několik dalších utrpělo zranění poté, co pětipodlažní obytný dům v Mykolajivu na jihu Ukrajiny zasáhla v noci na pátek ruská raketa. Na Telegramu to oznámil starosta města Oleksandr Sjenkevyč. Šéf oblastní správy Vitalij Kim původně psal o čtyřech mrtvých.

Při útoku na obytný dům v Mykolajivu zemřelo šest lidíVideo: AP

 
Článek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil ruský zásah, který poničil obytný dům od prvního po páté podlaží, za „cynickou odpověď teroristického státu na naše úspěchy na frontě“.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Záchranáři na místě zničené obytné budovy po ostřelování v Mykolajivu

Na místě záchranáři pokračují v pátrání po přeživších a případně dalších obětech, uvedl Zelenskyj, který zveřejnil video z místa zásahu.

Na Poltavu a Mykolajiv zaútočily sebevražedné drony, města hlásí exploze

Válka na Ukrajině

Na jihu Ukrajiny se nyní ruské síly pod tlakem ukrajinské protiofenzivy stahují z Chersonu, správního střediska Chersonské oblasti, který leží jen zhruba 50 kilometrů jihovýchodně od Mykolajivu.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Následky ruského ostřelování Mykolajivu

Cherson byl prvním větším ukrajinským městem, které Rusové dobyli po invazi z 24. února a jediným na západ od Dněpru. Jeho ztráta je velikým ponížením pro Kreml, který protiprávním pokusem o anexi označil celou Chersonskou oblast za území Ruska.

Ruský moderátor v pasti: Za souhlas s ústupem z Chersonu mě zavřou. Za nesouhlas taky

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám