Hlavní obsah

Rusové bombardovali chersonské nádraží, kde čekali lidé na evakuační vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při úterním ruském bombardování nádraží v Chersonu na jihu Ukrajiny zahynul nejméně jeden člověk. Čtyři další lidé jsou zraněni, uvedl podle agentury AFP na sociální síti Telegram ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko. Na nádraží se právě připravovali k evakuaci civilisté.

Foto: OLEKSANDR PROKUDIN VIA TELEGRAM, Reuters

Následky jednoho z dřívějších ruských útoků na Cherson (ilustrační foto)

Článek

„Cherson, ve večerních hodinách. Na nádraží čekalo asi 140 civilistů na odjezd evakuačního vlaku. V tu chvíli nepřítel zahájil masivní bombardování města,“ napsal Klymenko.

„Díky jasnému postupu policie se všechny podařilo odvést do bezpečí,“ upřesnil. „Bohužel v důsledku ostřelování přišel o život poručík policie z Kirovohradské oblasti… Další dva policisté jsou v nemocnici se střepinovými zraněními,“ dodal ministr s tím, že ošetření po střepinových zraněních se podrobili také dva civilisté.

O útoku na chersonské nádraží ještě dříve informoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Všechny služby jsou nyní na místě. Zjišťuje se počet mrtvých a zraněných. Bylo tam mnoho civilistů,“ uvedl prezident podle agentury Reuters ve svém večerním videoprojevu.

Zalužnyj: Takové ztráty by zastavily každého, chápu, že ne Rusko. Příští rok musí být jiný

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám