Hlavní obsah

Ruská turistka v Riu s nadávkami mlátila taxikáře, protože jí nedovolil cigaretu. Potrestán byl řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadovost řidiče Uberu ho stála živobytí. Tak by se dal popsat příběh z brazilského Ria di Janeiro, ve kterém se střetl řidič s turistkou, která se s ním pohádala kvůli cigaretě. Hádka přerostla ve strkanici a její záznam se objevil na sociálních sítích.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Logo Uberu. Ilustrační snímek.

Článek

„Tady kouřit nemůžete,“ informuje řidič turistku, která nastoupila do jeho vozu na letišti Galeão. Současně ji žádá, aby z vozu vystoupila. Žena mu anglicky s ruským akcentem odpovídá, že nekouří, pouze si cigaretu balí. Řidič ale trvá na svém a portugalsky ji žádá, aby nekouřila a opustila vůz.

Reakce turistky byla razantní. Uplatnila vůči němu neslušné gesto (zdvižený prostředníček), anglicky vykřikovala, jak je hloupý, odmítala se ze sedačky hnout a žádala, aby muž mluvil anglicky, „protože je to normální jazyk“, a nemluvil portugalsky.

Současně ji k nepříčetnosti dováděla kamera ve voze, která celý incident natáčela. To už přešla na ruštinu a s nadávkami a strkáním se snažila řidiče donutit, aby ji vypnul. Když to nepomohlo, dala mu dokonce facku a pokusila se mu sebrat mobil. Řidič se sháněl po policii, strážci zákona se ale nikde neobjevili.

Televize SBT o tom natočila reportáž a její server napsal, že žena nebyla identifikována a není jasné, zda cigareta, kterou si balila byla s marihuanou nebo z tabáku.

Po incidentu ale společnost Uber řidiči pozastavila licenci a své jednání vysvětlila následovně: „Použití násilí považujeme za nepřijatelné. Od řidičů očekáváme, že se nebudou zapojovat do rvaček a hádek a budou okamžitě kontaktovat orgány činné v trestním řízení, kdykoli se budou cítit ohroženi. Tento typ chování představuje porušení podmínek používání platformy a zdůrazňujeme, že do vyšetření případu byl účet uživatele deaktivován“.

V amsterdamské vykřičené čtvrti bude zakázáno kouření marihuany

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám