Hlavní obsah

Rodiče Terri bojují o život dcery u dalšího soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Rodiče Terri Schiavové (41) - Robert a Mary Schindlerovi - se opět odvolali k federálnímu tribunálu v Atlantě. Chtějí zvrátit soudní rozhodnutí o zastavení umělé výživy jejich dcery. Zmíněná instituce již odmítla dvě dřívější žádosti. Pacientka je bez vody a  výživy 12 dní, uvedla ve středu CNN.

Článek

Schiavová stále bojuje. Puls má slabý a od noci na pondělí nevylučuje moč, což lékaři označují za první příznak kolabujících ledvin.

Rodiče požádali federální tribunál v Atlantě o obnovení Terriiny výživy v úterý večer. Tento soud již odmítl dvě jejich dřívější stejné žádosti.

Schindlerovi ale tentokrát vyzvali, aby rozhodovalo všech 12 členů soudu, nejen jeho tříčlenný senát. Požadují obnovení výživy, dokud se podle nich případ neprošetří. Tvrdí, že dcera je na tom ve skutečnosti zdravotně lépe, než tvrdí její manžel Michael Schiavo a velká část lékařů.

Neúspěch u soudů

Legální možnosti zvrátit soudní rozhodnutí jsou už ale zřejmě vyčerpané. Rodiče dříve neuspěli ani u státních, ani u federálních soudů a neprošla ani snaha, aby se do případu vložil floridský parlament.

Zákonným zástupcem Terri zůstává její manžel. Ten tvrdí, že jeho žena si nepřála být uměle udržovaná při životě. Ve vážném stavu je od roku 1990, kdy ji postihl doma srdeční záchvat. Následovalo vážné poškození mozku spojené s ochrnutím v důsledku nedostatku kyslíku. [celá zpráva]

Míru poškození organismu pacientky prokáže podle Schiavova právníka pitva. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám