Hlavní obsah

Rodiče drželi vlastní dceru pět let v kleci

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenskem otřásl v těchto dnech neuvěřitelný případ. Rodiče drželi vlastní duševně nemocnou dceru celých pět let v otřesných podmínkách zavřenou v malé kleci v kuchyni svého domu na samotě nad Hriňovou nedaleko Detvy.

Foto: Roman Mašín

Cyklistická stezka kolem celého jezera je pohodlná. Další značené trasy jsou pro milovníky horské cyklistiky a vedou přes okolní hory a průsmyky.

Článek

Jak informoval deník Nový čas dvaapadesátiletou Annu M. objevili pracovníci sociálního odboru v hrozném psychickém a fyzickém stavu a umístili ji na psychiatrii v Kremnici.

Vystudovaná zdravotní sestra trpí schizofrenií od svých 24 let. Rodiče si ji v roce 1992 vyzvedli z kremnické nemocnice a slíbili, že se o ni budou starat.

"Po několika letech začala být dcera agresivní, několikrát vyskočila z okna a běhala po okolí nahá. Nevěděli jsme, co s ní," říká sedmdesátiletá matka.

V kleci ji stříkali hadicí

Rodiče se rozhodli postavit v kuchyni ze dřeva malou klec, do které dceru zavřeli. Anna v kleci jedla, spala a tělesné potřeby vykonávala do nočníku.

Když byla klidná, rodiče ji koupali ve vaně, pokud však jevila známky agresivity, pouze ji v kleci ostříkali hadicí.

Policejní vyšetřovatel zahájil vůči rodičům stíhání pro podezření z týrání blízké osoby. Znalci z oblasti psychiatrie určí, zda Anna pociťovala zacházení rodičů jako týrání. Podle psychiatrů by se měl prozkoumat také duševní stav rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám