Hlavní obsah

Německé děti předstírají konverzi k islámu ze strachu z muslimských spolužáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německých školách zuří náboženská válka. Ateistické či křesťanské děti tam ze strachu předstírají konverzi k islámu, protože nechtějí být terčem šikany ani outsidery, píše deník Bild s odvoláním na rozhovor s policistou. Podle jeho slov se situace ve školách jen zhoršuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyznavači přísných pravidel islámu vyvíjejí silný nátlak na děti jiných vyznání a nezastaví se před ničím. Jsou přesvědčeni, že islám je jediné pravé náboženství, a chtějí, aby bylo v Německu zavedeno právo šaría.

Stát se muslimem je přitom podle islámské tradice velice jednoduché, stačí před svědky pronést tzv. šahádu, tedy vyznání víry. To zní: „Vyznávám, že není boha kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok.“ Pak je možné člověka považovat za muslima.

Například na střední škole v Bonnu muslimští studenti šikanovali své spolužáky, aby si vynutili přísná pravidla týkající se oblékání a hodin tělesné výchovy.

Ve škole v Neussu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko chtěli středoškoláci ve věku 17 až 19 let kamenovat své spolužáky a odmítali demokracii. V plánu měli prosadit islámská pravidla pro segregaci žen a jejich zahalování. Dokonce si studenti vytvořili jakousi „šaría policii“. Vyvíjeli nátlak na spolužáky, kteří byli podle jejich názoru „špatní muslimové“. Dovolovali si i na muslimské profesory, které napomínali za to, že nedodržují islámská pravidla. Případ stále vyšetřuje policie.

Třináctiletá nenosila hidžáb, spolužáci ve Francii ji zbili do bezvědomí

Evropa

Podle policisty jde jen o špičky ledovce. Situace na školách se zhoršuje. „Stále více rodičů se obrací na poradenská centra, protože křesťanské děti chtějí konvertovat, aby měly klid a nebyly ve škole outsidery,“ uvedl.

V posledních osmi letech se v německých školách podíl muslimských dětí a mládeže výrazně zvýšil, mnoho dětí pochází z přísně náboženských rodin ze Sýrie, Afghánistánu či Iráku. Ve velkých městech se křesťanské děti stávají ve školách menšinou. „Často se muslimští studenti uchylují k výhrůžkám a násilí. Na školních dvorech vznikají skutečné paralelní společnosti,“ uvedl policista.

Nejde o ojedinělé případy

Ze strachu z následků se mnoho studentů chová jinak. „Změnil se zasedací pořádek ve třídách,“ řekl jeden student. „Studenti sedí odděleně podle pohlaví, chlapci vpředu a dívky vzadu. Když byla studentka oslovena, už se nedívala mužským učitelům do tváře,“ popisoval jeden ze studentů.

Musíme začít bourat mešity. Švédská pravice se proti islamistům ozývá čím dál hlasitěji

Evropa

Nejedná se o ojedinělé případy. Mluvčí kolínské policie Wolfgang Baldes na dotaz webu týdeníku Focus sdělil, že „v letech 2022 a 2023 na kolínských školách v souvislosti s podezřením z islamismu vešly ve známost dvě desítky incidentů“. Případy řešila policie kvůli radikalizaci studentů na základě událostí nebo příspěvků postižených na sociálních sítích.

Nejvíce těchto případů registruje spolková země Severní Porýní-Vestfálsko. Stejné zprávy ale přicházejí i ze Švýcarska. Například v Bernu ve čtvrti Bethlehem studenti při vyučování křičí „Alláhu akbar“. Sedmiletý chlapec z Egypta ve škole v Curychu hajluje a prohlašuje, že Židé musí zemřít. V jedné curyšské škole byl několik měsíců šikanován židovský teenager Daniel. „Když řeknete něco, co se jim nelíbí, utlačují vás a terorizují,“ vypověděl chlapec deníku Neue Zürcher Zeitung.

Korán je nad zákony, myslí si německá muslimská mládež a užívá si pohodlí Západu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám