Hlavní obsah

Rakousko ruší povinné roušky ve školách

Rakousko pokračuje v rozvolňování epidemických opatření. Od 21. února již nebudou povinné roušky či respirátory během školní výuky. Povoleny budou také školní akce, jako jsou lyžařské kurzy. Informovala o tom v pondělí agentura APA s odvoláním na ministra školství Martina Polascheka.

Foto: Profimedia.cz

Děti s rouškami ve vídeňské škole (archivní foto)

Článek

Jinde než ve školních lavicích zůstane povinnost nosit roušku či respirátor prozatím zachována, uvedl dnes Polaschek v rozhlasové stanici Ö1. Školám, které střídají prezenční a distanční výuku, tato povinnost skončila již minulé pondělí. Nižšímu stupni základních škol končí v pondělí.

Od začátku tohoto školního roku musejí rakouští žáci nosit roušku mimo svou třídu, od konce listopadu jsou pak roušky či respirátory povinné po celou dobu pobytu ve škole. Žákům nižšího stupně základních škol postačuje ochrana úst a nosu, starší žáci musejí mít respirátor FFP2.

Rakouský kancléř nevyloučil konec povinného očkování proti covidu

Evropa

Postupné rozvolňování rakouská vláda ohlásila na konci ledna. Nejdříve ukončila takzvaný lockdown pro neočkované, kteří předchozí více než dva měsíce prakticky nesměli opouštět domov bez vážného důvodu. V obchodech, které prodávají jiné než nezbytné zboží, se od soboty lidé nemusejí prokazovat, že jsou očkovaní proti covidu-19 nebo že toto onemocnění v nedávné době prodělali.

Další uvolnění opatření čeká Rakousko – s výjimkou hlavního města Vídně – tento týden. Do restaurací, kaváren a hospod budou moci kromě očkovaných a uzdravených opět i lidé, kteří se prokážou jen negativním testem.

Maďar: Respirátory bychom mohli začít sundávat v polovině března

Domácí

Rozvolňování je podle vlády možné díky tomu, že navzdory vysokým počtům infikovaných nehrozí přetížení jednotek intenzivní péče v nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám