Hlavní obsah

Rakouská policie objevila mrtvé kojence v mrazáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Tři mrtví novorozenci byli nalezeni v mrazicím boxu a ve kbelíku ve Štýrském Hradci na jihu Rakouska. Oznámila to v pátek místní policie, která případ vyšetřuje jako několikanásobnou vraždu. Byla již zatčena matka dětí, která se přiznala, že je zabila z "existenčních obav". Spolu se ženou byl zatčen i její 38letý druh, který tvrdí, že si jejího těhotenství nepovšiml.

Článek

Vyšetřovatelé podle agentury APA vyvrátili předpoklad, že šlo o mrtvě narozené děti, i když pitváno mohlo být jen třetí dítě, první dvě těla jsou příliš zmrzlá. Výsledek pitvy ještě nebyl zveřejněn.

Agentura AFP cituje představitele policie ve Štýrském Hradci Haralda Gutschiho, podle něhož vraždy byly spáchány po třech porodech, k nimž došlo v průběhu tří let.

Policie už začátkem týdne vyslechla dvaatřicetiletou matku, která doznala, že mrtvolku před dvěma lety schovala v mrazicím boxu. Ještě však nebylo jasné, zda se dítě narodilo mrtvé, nebo zda šlo o zločin. Vysvětlovala je tak, že si příliš pozdě všimla, že je těhotná. Děti prý mít nechtěla a kromě toho se obávala, že by svého druha kvůli nim mohla ztratit. Osmatřicetiletý druh byl rovněž zatčen. Jakoukoli svou účast na vraždách dětí popírá.

Prvního mrtvého novorozence nalezl už v pondělí nájemník žijící ve stejném bloku domů, když si chtěl vzít led ze společného mrazáku. Ležela v něm mrtvolka novorozence v plastikovém pytli. Při zkoumání mrazáku policie nalezla další mrtvé dítě. Třetí mrtvolku objevil policejní pes v kbelíku pod vrstvou malty.

Reklama

Výběr článků

Načítám