Hlavní obsah

Průtrže mračen ochromily Belgii a Německo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM/BRUSEL

Průtrže mračen a bouřky napáchaly v noci na čtvrtek značné škody v Německu, zejména na jihu a západě země, ale též v Belgii a Nizozemsku. Mezinárodní letiště ve Frankfurtu nad Mohanem muselo od 21:01 na tři čtvrtě hodiny přerušit provoz. Většina spojů nabrala dvouhodinové zpoždění.

Článek

Mohutné přívaly deště poničily také rozměrnou plátěnou střechu na frankfurtském Waldstadionu, kde se hrálo finále Poháru FIFA mezi Brazílií a Argentinou.

V Porýní byla zatopena řada sklepů a ulic. Podle prvních odhadů přesáhly jen v Bavorsku škody na majetku milión eur. Ve městech Schwabach a Hersbruck u Norimberku museli záchranáři vyjet více než čtyřistakrát. V Bádensku-Württembersku na jihozápadě země zasáhl blesk továrnu na výrobu papíru a zažehl požár.

Déšť zaplavil belgickou dálnici

Průtrže mračen připravily velké problémy i belgickým řidičům. V zácpě na dálnici E19 spojující Brusel s Paříží uvízly na devět hodin tisíce vozů.

První dopravní komplikace zaznamenala belgická policie již ve středu po 17. hodině poblíž Monsu, kde voda zalila vozovku. Následně se kolony stojících vozidel natáhly na několik desítek kilometrů. Řada řidičů zanechala auta opuštěná v odstavném pruhu.

Belgičtí hasiči odčerpávali vodu ze zaplavené dálnice až do čtvrtečního rána.

Horka v Itálii

V Itálii naopak vrcholí vlna veder. Ve čtvrtek se očekává, že teploty vystoupí v Římě na 35 stupňů celsia a v Miláně dokonce na 36 °C. Horka ohrožují zejména starší občany, v posledních dvou týdnech jich kvůli nim zemřelo na dvacet.

Reklama

Výběr článků

Načítám