Hlavní obsah

Propadlá silnice v Neapoli pohltila auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivá scéna se odehrála ve středu za úsvitu na jedné z neapolských ulic. Kolem páté hodiny ranní se náhle propadla silnice a s ní i dvě auta – jedno zaparkované a druhé, které místem zrovna projíždělo.

V Neapoli se propadla silnice Video: AP

 
Článek

Země se v ulici Via Morghen před domen číslo 63 ve čtvrti Vomero „rozevřela“ z dosud neupřesněných příčin. V Neapoli ale nejde vzhledem ke stavu kanalizace a únikům z vodovodního systému o nic neobvyklého.

Na místo ihned přijely záchranné složky, které z jámy vyprošťovaly několik vyděšených osob s lehčími zraněními. Policie celou oblast uzavřela a evakuovala dvacet rodin z přilehlého domu.

Právník Angelo Pisani, kterého citovala agentura ANSA, řekl, že se taková událost v Neapoli nestala poprvé. „Zajímalo by mě, proč silnice nebyla pečlivě a široce monitorována. Občané se už necítí bezpečně, když procházejí výmoly, příkopy a propastmi,“ řekl.

„Potřebujeme odborníky, kteří s plánem v ruce musí celou oblast zmapovat a zajistit podloží. Nikdo to tady nekontroluje, voda nadále proniká do podloží a způsobuje obrovské škody,“ dodal Pisani s tím, že středeční neštěstí mohlo přivodit několika lidem i smrt.

Galerie hrůzy. V Neapoli otevřeli pizzerii se svéráznou výstavkou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám