Hlavní obsah

Proces s Miloševičem opět zastavila horečka obžalovaného

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAAG

Projednávání válečných zločinů Slobodana Miloševiče bylo v úterý v Haagu opět načas pozastaveno. Tentokrát kvůli horečce obžalovaného. O obnovení přelíčení rozhodne soudce až po důkladných zdravotních testech obviněného.

Foto: Charita ČR

Ačkoli svátek Tří králů připadá na 6. ledna, koledování proběhne od druhého do zhruba desátého ledna

Článek

Soudce Richard May sdělení Miloševičova lékaře týkající se nezpůsobilosti pacienta zúčastnit se dnešního přelíčení přijal. Nařídil ale na dnešní odpoledne zevrubnou prohlídku, jejíž výsledky mají být ihned doručeny soudu. Ten následně rozhodne, kdy bude proces znovu obnoven. Zatím vše nasvědčuje tomu, že pravděpodobně odpadne i zítřejší projednávání jednotlivých kauz.

Zdravotní potíže brání ukončení procesu

Miloševič se v Haagu zpovídá z 66 válečných zločinů a zločinů proti lidskosti, genocidy napáchaných v Bosně, Chorvatsku a Kosovu.

Proces byl v minulosti přerušen kvůli zdravotním potížím už několikrát, nejdéle na 54 dní kvůli srdečním potížím obžalovaného. Miloševič navíc trpí vysokým krevním tlakem a podle ošetřujících lékařů může u něj stres z jednání vyvolat srdeční záchvat.   

Reklama

Související témata:

Související články

Miloševičovou hledají nyní pomocí zatykače

Miru Markovičovou, manželku bývalého jugoslávského prezidenta Slobodana Miloševiče, který je obžalován z válečných zločinů, hledají nyní srbské justiční orgány...

Výběr článků

Načítám