Hlavní obsah

Princ Harry panikaří. Na poslední chvíli chce měnit knihu svých pamětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ Harry má nahnáno a panikaří. Po pohřbu své babičky královny Alžběty II. pospíchal do Spojených států, aby oddálil vydání knihy „svých pamětí“, píše server deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry, vévoda ze Sussexu

Článek

Především chce zmírnit některé pasáže v knize, tvrdí dobře informované zdroje deníku Daily Mail.

Obává se, že obvinění a výlevy vůči jeho rodině by mohly působit kontraproduktivně a způsobit více škody než užitku. Princ chce změnit především části věnované jeho otci královi Karlu III.

Jak píše server Daily Mail, princ vydavatele naléhavě žádal, aby se v knize mohlo ještě něco změnit. „Ale možná už je pozdě,“ řekl zdroj.

Harryho kniha vyjde později, má se respektovat období smutku

Zahraniční

Pokud je už kniha v tiskárně, pak by na jakékoliv úpravy mohlo být pozdě. Kniha má vyjít v listopadu, jen dva měsíce po smrti Alžběty II.

Tohoto data se vydavatel drží. Harry navíc vyinkasoval 20 milionů eur jako zálohu, dalších 20 milionů eur má dostat poté, co se kniha objeví na pultech.

Podle některých zpráv prý vydavatel nebyl spokojen s původním rukopisem a Harry musel knihu přepracovat tak, aby se tam objevila podstatně tvrdší prohlášení a pikantnější odhalení. Harry proto přitvrdil a nyní neví, jak z maléru ven.

Reklama

Výběr článků

Načítám