Hlavní obsah

Při výbuchu plynu v americké škole zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé — recepční a školník — zemřeli při středečním výbuchu plynu v soukromé škole v americkém Minneapolis. Napsal to ve čtvrtek server listu New York Times. Výbuch budovu částečně zničil, učitelům ani studentům se nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po výbuchu se zřítila část školní budovy v Minneapolis, dva lidé zemřeliVideo: Reuters

 
Článek

K výbuchu došlo v půl jedenácté dopoledne místního času. Na budově pracovali řemeslníci, kteří varovali před únikem plynu.

Svědek citovaný americkým listem popsal, že zrovna přes ulici trénoval fotbal, když viděl dva lidi, jak se snaží upozornit na nebezpečí lidi uvnitř budovy. Jeden z nich otevřel dveře a zakřičel: „Plyn! Běžte ven!” Následná exploze prý muže na druhé straně ulice porazila.

Výbuch poškodil střední část z více než sto let staré budovy.

Foto: Adam Bettcher, Reuters

Výbuch zdemoloval školu v Minneapolis

Minnehaha Academy je soukromou křesťanskou školou, která poskytuje vzdělání pro děti od předškolního věku až do konce střední školy.

Už ve středu škola vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že všichni studenti a učitelé, kteří se účastnili letní výuky, jsou v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám