Hlavní obsah

Při útoku nožem v Maastrichtu zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva lidé zemřeli a několik dalších bylo zraněno při útoku nožem, k němuž došlo ve čtvrtek v nizozemském Maastrichtu. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na policii. Policie uvedla, že nemá důvod se domnívat, že šlo o terorismus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v rezidenční čtvrti v severním Maastrichtu, což je město, které se nachází poblíž hranic s Německem a Belgií.

Mělo jít o útoky na dvou místech vzdálených od sebe několik stovek metrů.

Server The Independent s odvoláním na policii napsal, že k prvnímu incidentu došlo kolem deváté hodiny večer a obětí byl muž zatím neznámé totožnosti, druhý útok se odehrál přibližně o deset minut později a obětí byla žena, u níž také není identita známá.

Při druhém útoku došlo také ke zranění několika lidí, zřejmě tří, kteří byli následně převezeni do nemocnice. V souvislosti s případem byl zadržen jeden člověk.

Podobné útoky budí širší pozornost zejména kvůli teroristickým útokům nožem, k nimž došlo v minulosti. Že by to mohl být i tento případ, si však policie nemyslí.

„Vyšetřování ukázalo, že není důvod se domnívat, že tyto útoky mají teroristické motivy,“ citoval The Independent policejní prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám