Hlavní obsah

Při pádu ultralightu zahynul dědic Wal-Martu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENTONVILLE

John T. Walton, který byl jedním z dědiců největší světové maloobchodní sítě Wal-Mart, zahynul v pondělí ve Wyomingu při pádu ultralehkého letadla. Letadlo sám pilotoval. Osmapadesátiletý Walton byl podle žebříčku časopisu Forbes jedenáctým nejbohatším mužem světa a sedmý nejbohatší v USA.

Článek

John Walton byl letadlo druhým synem zakladatele Wal-Martu Sama Waltona. Jeho majetek se odhaduje na 18 miliard dolarů (444,3 miliardy korun. Mezi desítkou nejbohatších Američanů je celá Waltonova rodina, tedy jeho další tři bratři i matka Helen.

Letadlo, které pilotoval, se zřítilo okamžitě po startu z letiště Jackson Hole krátce po čtvrt na jednu místního času. Uvedla to mluvčí národního parku Grand Teton Joan Anselmová. Na území parku Grand Teton se letiště nachází. Stroj se zřítil před očima řidičů projíždějících po blízké dálnici. Důvod pádu se vyšetřuje.

Walton bojoval ve vietnamské válce, sloužil jako zdravotník ve speciálních jednotkách. Byl vyznamenán Stříbrnou hvězdou za to, že pod palbou zachránil na bojišti životy několika vojáků Založil nadaci Waltonovy rodiny. Poskytovala stipendia nadaným dětem, které chtěly studovat na soukromých školách, a také lobovala ze reformu školského systému v Arkansasu. Se zvou ženou Christy měl syna Luka.ˇ

Řetězec Wal-Mart uvažuje o tom, že vstoupí i na trh ve střední a východní Evropě. Ředitel firmy Lee Scott se v deníku Financial Times nechal slyšet, že firma by ráda expandovala do Maďarska, Polska a Ruska. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám