Hlavní obsah

Při atentátu během předvolební kampaně zahynul ekvádorský kandidát na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidát nadcházejících prezidentských voleb v Ekvádoru Fernando Villavicencio zahynul při atentátu během předvolební akce. Na sociální síti X, dříve známé jako Twitter, o tom informovala současná ekvádorská hlava státu Guillermo Lasso.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Účastníci mítinku v Quitu prchají po atentátu do úkrytu

Článek

Podezřelý je podle ekvádorské prokuratury po smrti, napsala agentura Reuters. V latinskoamerické zemi se 20. srpna uskuteční předčasné prezidentské a parlamentní volby.

Ekvádorská média uvedla, že bývalý novinář a zákonodárce Villavicencio byl zastřelen na akci v Quitu. Podle CNN se incident odehrál severně od metropole na politickém mítinku ve škole.

Villavicencio se chystal nastoupit do auta, když k němu přistoupil muž a střelil ho do hlavy, uvedl člen kandidátova volebního týmu. Ekvádorská prokuratura uvedla, že podezřelý ze spáchání atentátu podlehl zraněním, která utrpěl během přestřelky s bezpečnostními složkami.

Villavicencio kandidoval za hnutí Movimiento Construye. To na sociální síti X uvedlo, že na jeho kanceláře v Quitu zaútočili ozbrojenci.

Villavicencio měl podporu 7,5 procenta hlasů, uvedla agentura Reuters s odkazem na předvolební průzkumy. To ho řadilo až na páté místo z osmi kandidátů, kteří se v nadcházejících volbách chtěli ucházet o prezidentský úřad.

„Ujišťuji vás, že tento zločin nezůstane nepotrestán,“ napsal na sociální síť Lasso. „Organizovaný zločin zašel příliš daleko, ale dolehne na něj váha zákona,“ dodal prezident, který svolal mimořádnou schůzi nejvyšších bezpečnostních představitelů.

Při střetu dvou gangů zahynulo v ekvádorské věznici 43 lidí

Stalo se

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám