Hlavní obsah

Přes 90 procent světové populace má určitou imunitu proti covidu, hlásí WHO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Nejméně 90 procent světové populace má nyní určitou hladinu protilátek vůči koronaviru SARS-CoV-2 v důsledku očkování nebo prodělání nemoci covid-19. Podle agentury Reuters to v pátek uvedl šéf Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Foto: Novinky

Pozitivní test na covid

Článek

Svět je nyní mnohem blíže k tomu, aby mohl říct, že se nachází za „krizovou“ fází pandemie, ale ještě v tomto bodu není, upozornil Tedros.

Mezery v trasování, testování, sekvenování a očkování proti onemocnění covid-19 podle něj vytvářejí ideální podmínky pro vznik nové a stále nebezpečné varianty koronaviru.

V dalším postupu proti pandemii je důležité, aby vlády při nastavování kroků, které mají bránit šíření viru, naslouchaly lidem, dodal krizový koordinátor WHO Mike Ryan. V tomto ohledu zmínil Čínu, která nadále uplatňuje politiku nulového covidu, což v zemi vedlo k rozsáhlým protestům.

Ryan doplnil, že doufá ve vznik vyvážené strategie, která zajistí rovnováhu mezi zastavením šíření covidu-19 a lidskými právy.

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse se koronavirem ve světě celkově nakazilo už více než 644 milionů lidí, zemřelo přes 6,6 milionu.

Čína mírní slova o koronaviru a uvolňuje restrikce

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám