Hlavní obsah

Představitel Luciuse Malfoye se zastal Rowlingové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský herec Jason Isaacs se zastal spisovatelky J.K. Rowlingové, která upadla v nemilost u části společnosti kvůli svým údajně nenávistným výrokům vůči transgender komunitě. Uvedl, že s jejími názory nesouhlasí, ale odmítl, že by Rowlingová byla špatným člověkem.

Foto: Profimedia.cz

Jason Isaacs při natáčení reunionu Harryho Pottera

Článek

„Víte, občas hraji komplikované postavy, zajímají mě. Nechci se nechat zatáhnout do trans problematiky a mluvit o ní, protože to je takové zvláštní minové pole,” řekl v rozhovoru pro deník Telegraph Isaacs.

Představitel smrtijeda Luciuse Malfoye řekl, že nehodlá spisovatelce „vrazit kudlu do zad dříve, než si s ní promluví”.

Škola odstranila z názvu jméno Rowlingové kvůli sporům o dvou pohlavích

Zahraniční

Přiznal, že se v úsudcích na některé věci s Rowlingovou rozchází. „Ona má svoje názory a já mám své. V hodně ohledech se liší,” řekl.

Připomněl, že autorka věnovala obrovskou část svého jmění na podporu znevýhodněných dětí prostřednictvím své charitativní organizace Lumos. „To je jednoznačně dobrá věc. Mnoho z nás, herců z Harryho Pottera, pro organizaci pracovalo a vidělo na vlastní oči, jakou práci odvádí,” dodal.

Zastal se i Ron Weasley

Pár dní před Isaacsem se na adresu Rowlingové vyjádřil i Rupert Grint, který v sérii o kouzelníkovi s jizvou na čele ztvárnil jeho nejlepšího kamaráda, Rona Weasleyho. Spisovatelka je pro něj něco jako jeho „tetička”, přiznal.

Sacharinový reunion, píšou kritici pořadu o díle Rowlingové bez Rowlingové

Film

„Nemusím nutně souhlasit se vším, co moje tetička říká, ale pořád je to moje tetička. Je to těžké,” popsal pro deník The Times svůj vztah se spisovatelkou, které fakticky vděčí za svou kariéru. V minulosti byl jeho postoj k Rowlingové vnímán médii více kriticky, protože se hlasitě postavil na stranu trans komunity.

Jak Isaacs, tak Grint se objevili ve speciálním pořadu k 20. výročí prvního filmu kouzelnické ságy. Rowlingová chyběla a není přesně jasné proč.

Do Rowlingové si kvůli sexuálním menšinám rýpl další herec z Harryho Pottera

Koktejl

Spekuluje se, že na vině jsou její údajně transfobní komentáře, v rámci kterých dlouhodobě odmítá uznat transženy jako „skutečné” ženy. Kvůli tomu se od ní odvrátila řada institucí, kolegů nebo právě i herců z Harryho Pottera, včetně Emmy Watsonové, Daniela Radcliffa nebo Chrise Rankina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám